Asā vistas basturma Sastāvdaļas:
1,5 ēd.k. eļļas 4 ķiploka daiviņas 1 tējk. medus 2 ēd.k. paprika 2 vistas filejas 1 glāze ūdens (filejas mērcēšanai) 1 tējk. sāls (filejas mērcēšanai) 1 šķipsna rīvēta muskatrieksta 0,5 tējk. malts čilli
Pagatavošana:
Vistas fileju rūpīgi nomazgāt un uz nakti iemērkt sālsūdenī. Izņemt fileju no ūdens, noslaucīt ar salveti, rūpīgi pārsiet ar diegu, lai nejūk laukā. Sajaukt eļļu, medu, papriku, muskatriekstu, čilli un saspiestu ķiploku. Ar šo masu kārtīgi iesmērēt fileju no visām pusēm. Sagatavoto fileju izkārtot uz pannas un cept 20 minūtes 250 grādu temperatūrā. Izslēgt cepeškrāsni, bet basturmu atstāt tajā iekšā un neatvērt cepēškrāsni līdz pilnībā atdziest. Vistas filejas vietā var izmantot arī tītara fileju. Lai asumiņš kā virtuvē, tā arī dzīvē! ... |