Vistas fileju rūpīgi nomazgāt un uz nakti iemērkt sālsūdenī. Izņemt fileju no ūdens, noslaucīt ar salveti, rūpīgi pārsiet ar diegu, lai nejūk laukā. Sajaukt eļļu, medu, papriku, muskatriekstu, čilli un saspiestu ķiploku. Ar šo masu kārtīgi iesmērēt fileju no visām pusēm. Sagatavoto fileju izkārtot uz pannas un cept 20 minūtes 250 grādu temperatūrā. Izslēgt cepeškrāsni, bet basturmu atstāt tajā iekšā un neatvērt cepēškrāsni līdz pilnībā atdziest. Vistas filejas vietā var izmantot arī tītara fileju. Lai asumiņš kā virtuvē, tā arī dzīvē!
Suflē Sastāvdaļas
:3 ēd.k. cukura 3glāzes piena 3 ēd.k. želatīns 1 ola 1 glāze ūdens 1 šķipsniņa vanilīna
Pagatavošana:
Želatīnu uz laiku pārliet ar ūdeni. Kad tas uzsūks visu ūdeni, izkausēt to ūdens peldē un ieliet siltā pienā. Pievienot cukuru, izmaisīt un uzvārīt. Uzputot olu un tievā strūklā pievienot pārējai masai. Beigās pievienot vanilīnu.Saliet pa porcijām, atdzesēt. Kad atdzisis, apkaisīt ar rīvētu šokolādi. Lai salda un piedzīvojumiem bagāda dzīve!
Šokolādes kēksi ar pārsteigumu
Sastāvdaļas: 1 tējk. irdinātājs5 ēd.k. kakao pulvera1/4 tējk. sāls110 g augstākā labuma miltu200 g rūgtās šokolādes200 g sviesta3 olas (istabas temperatūras)250 g cukura150 g maskarpones siers12 šokolādes gabaliņi
Pagatavošana: 1. Izkausējiet šokolādi ar sviestu (vai nu ūdens peldē, vai mikroviļņu krāsnī). Ļaujiet nedaudz atdzist.2. Strauji sakuliet olas ar cukuru 5-7 minūtes.3. Nedaudz samaziniet miksera darbības ātrumu un pievienojiet olām šokolādes-sviesta masu.4. Pievienojiet kakao, sāli, miltus, irdinātāju un maisiet līdz izveidojas viendabīga masa.5. Līdz pusei piepildiet formiņas ar mīklu. Vidū liekat tējkaroti siera un pa virsu šokolādes gabaliņu.6. Visu nosedziet ar atlikušo šokolādes mīklu.7. Lieciet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (vidējā augstumā) un cepiet 20 minūtes. Plaisu parādīšanās uz kēksiem liecina, ka tie ir gatavi. Ja redzat, ka malas ir izcepušās, bet vidus vēl izskatās jēls, nepārdzīvojiet, tā arī jābūt.8. Izņemiet no cepeškrāsns un atļaujiet nedaudz atdzist, uzmanīgi izceliet no formiņām un baudiet! Lai salda un bagātīgiem iespaidiem pilna dzīve!
Mannas pudiņš
Sastāvdaļas:
1 šķipsna šokolādes skaidiņu1 tējk. citrona sulas1 l piena150 g cukura2 olas200 g manna50 g sviesta100 g ogas
pagatavosana
Verdošā pienā iebērt mannu un vārīt uz lēnas uguns. Olu dzeltenumus samaisīt ar cukuru un citrona sulu. Pievienot putrai. Kad putra būs gatava un nedaudz atdzisīs, saputot blenderī un saliet formiņās. Kad pudiņš sastindzis, ņemam ārā no formas, dekorējam ar rīvētu šokolādi un ogām. Lai salda un piedzīvojumiem bagāta dzīve!
Gaļa franču gaumē Sastāvdaļas: 200 g majonēze1-2 sīpoli5 g pipari (melnie)5 kartupeļi500 g cūkgaļa (fileja vai karbonāde)10 g eļļas100 g cietais siers5 g sāls5 g garšvielas (koriandrs, kaltēti ķiploki)50 g zaļumi (rotāšanai) Pagatavošana: 1) kartupeļus sagriezt salmiņos vai ripiņās (ne biezākās par 0,5 cm)2) sagriezt gaļu (var nedaudz izklapēt)3) sīpolus sagriezt pusgredzenos4) to visu salikt kārtās5) pārliet ar majonēzi (vai apsmērēt ar siera un majonēzes maisījumu) un likt cepeškrāsnī, līdz izveidojas brūna garoziņa.Pirms pasniegšanas izdekorēt ar zaļumiem. Novēlam labi paēst un iepazīt citu valstu kulināriju! Vēja kūkas Sastāvdaļas:200 ml piena200 g sviesta10 olas0.5 tējk. sāls100 g iebiezinātā piena200 g sviesta350 g miltu2 olu dzeltenumi
Pagatavošana: Katlā ar biezu dibenu ielejiet pienu. Tajā ielieciet sviestu, apsāliet un gaidiet, kad uzvārīsies, pastāvīgi maisot. Tad ātri tievā strūklā sabērt tur miltus un samaisīt mīklu. Mīklai pievienojiet olas, kārtīgi izmaisiet mīklu pēc katras olas pievienošanas. No pagatavotās mīklas ar tējkaroti izveidojiet bumbiņas, lieciet tās uz pannas, kas iesmērēta ar eļļu. Cept 20 minūtes 200 grādu temperatūrā.